Stadslogistiek voor

Verzenders

Duurzame bezorging in de binnensteden

man opent een pakketje

Ben jij klaar voor de toekomst?

Steden worden alsmaar drukker en verkeers-opstoppingen nemen toe. Gemeenten krijgen vanaf 2025 de mogelijkheid om gebieden in te stellen waar op termijn alleen nog bestelbussen en vrachtwagens komen die zero-emissie rijden.

Steeds vaker ook nemen grote organisaties duurzame logistiek op in hun inkoopbeleid. Dit heeft grote gevolgen voor veel vervoerders. Belangrijk dus om je nu al voor te bereiden.

Samen de logistiek verduurzamen

Stadslogistiek verbindt ontvangers en verzenders die een bijdrage willen leveren aan een beterleefklimaat in de stad. Meer dan 20 leveranciers zijn al aangesloten bij onze Stadshubs. Wil jij ook jouw goederen duurzaam laten bezorgen?

PostNL biedt leveranciers en vervoerders een zero-emissie lastmile transport. Onze ervaren medewerkers zijn een vertrouwd gezicht voor jouw klanten. Natuurlijk kun je gebruik maken van innovatieve IT infrastructuur die je van PostNL gewend bent. Stadslogistiek is beschikbaar in 7 steden. Elk jaar voegen we nieuwe stadshubs toe om in 2025 in 25 steden zero-emissie te bezorgen. Zo ben je nu al verzekerd van een toekomstbestendige en klantvriendelijke oplossing.

Klant Stadslogistiek

Maak jij samen met ons de steden leefbaarder?

Veelgestelde vragen

Welk type goederen zijn geschikt voor belevering vanaf een stadshub?

Alles wat op een pallet, rolcontainer of in een regulier pakket past is geschikt voor bezorging via een stadshub. Belevering vanaf een stadshub is met name geschikt voor facilitaire goederen zoals koffie en printpapier, maar we bezorgen ook kleding en bouwmaterialen.

Kan ik de goederen ook bij jullie opslaan?

Absoluut! Onze duurzame stadshubs bieden voldoende ruimte om jouw goederen op te slaan.  Onze ervaren medewekers verzorgen de bestelling voor jouw klant, waarna deze uitstootvrij bezorgd kan worden. Door voorraad op de hub te houden bespaar je bovendien op de firstmile.

Wat kost het?

PostNL heeft drie verschillende inkoopmodellen. In sommige gevallen neemt de leverancier de extra kosten op in zijn tarieven, in andere gevallen betaalt de ontvanger. Wij rekenen een tarief per ladingdrager. Het is ook mogelijk om de kosten tussen de ontvanger en leverancier te verdelen. Lees meer in onze whitepaper.

Hoe snel kunnen jullie Leveren?
Alle goederen die op werkdagen voor 17.00 zijn afgeleverd op de hub, kunnen de volgende werkdag worden bezorgd tussen 08.00-17.00.
Hoeveel CO₂ / kilometers kan ik besparen of welke impact heeft het op mijn footprint?

Wij rijden met volledig emissie-vrije voertuigen. Elke rit is dus 100 procent besparing op CO₂.! Daarnaast zetten wij in op reductie van het aantal kilometers door zoveel mogelijk met volle vrachtwagens te rijden. Voor de Hogeschool van Amsterdam besparen we al ruim 50.000 gereden kilometers per jaar. Zo dragen we bij aan een betere leefomgeving in de stad.

Welke services kan ik nog meer aan Stadslogistiek uitbesteden?

Onze hubmedewerkers zijn vaak al een bekend gezicht bij grote kantoren in de steden. Wij kunnen allerlei diensten overnemen zoals het uitvoeren van klein onderhoud, reparaties en voorraadbeheer. Neem gerust contact op om te kijken hoe we jou kunnen ondersteunen.

Met wie sluit ik een contract af?

Als we voor jou gaan bezorgen leggen we de afspraken vast in een contract. Hierin staan bijvoorbeeld de service afspraken, tarieven en contactpersonen. Stadslogistiek is een initiatief van PostNL. Alle administratieve processen worden beheerd door PostNL. 

Wat zijn de bezorgtijden? Of aflevertijden?

Wij bezorgen op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

Leveren jullie ook vers/gekoeld?

Op dit moment zijn onze zero-emissie voertuigen niet ingericht op gekoelde leveringen. Wij verwachten in de toekomst deze optie wel toe te voegen. 

Leveren jullie ook service over de drempel?

Ja! We kunnen bijvoorbeeld pallets afstapelen of leveren tot in de werkkast. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid?

Voor het transport zijn de algemene vervoerscondities van toepassing. De goederen blijven eigendom van de leverancier tot het moment van aflevering bij de ontvanger. Met ons geavanceerde IT-systeem weet je precies wat de status is van de bezorging.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Contact Stadsloistiek

Liever direct contact? Neem contact op met Arash Mauzaloy via info@stadslogistiek.nl of via telefoonnummer 088 868 6658.